2024 május 02

Véget vethetnek az Uber térhódításának

Blokkolnák a honlapot

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az ülés második hetében megszokott kérdések és azonnali kérdések követnek. Ezután tartanak általános vitát a kormány azon indítványáról, amely blokkolhatóvá tenné a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjait.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

A képviselők emellett tárgyalnak a kabinet azon törvénymódosító javaslatairól is, amelyek kiszélesítenék a határon lefolytatható menekültügyi eljárások körét. A parlament aktuális ülése szerdán ér véget.

Drasztikus lépésre kényszerült az Uber

Az Uber Technologies amerikai vállalat május 18-ától megszünteti Svédországban az Uberpop internetes fuvarmegosztó szolgáltatását.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az Uberpop az San Franciscó-i székhelyű cég „fapados” szolgáltatása, ebben a rendszerben dolgozóknak nem kell rendelkezniük taxivezetői engedéllyel. A svéd bíróságok a közelmúltban többször szabtak ki bírságot az illegális taxiszolgáltatást nyújtó vezetőkre.

Az Uberpop mobiltelefonos alkalmazás 2014 szeptembere óta érhető el Svédországban, két városban, Stockholmban és Göteborgban.

Így harcol az Uber itthon

A személyszállítás területén 21. századi szabályozási keretrendszert kell alkotni, amely kifejezetten támogatja az innovációt, a fogyasztót állítja a középpontba, és illeszkedik az okostelefonok korszakához.

Fekete Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatón az Uber honlapjának blokkolását is lehetővé tévő törvényjavaslatra utalva kifejtette: világszerte 415 városban működik az Uber, sehol nem blokkolják. Az innováció blokkolása nem lehet jó irány – szögezte le.