Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Magyar dal napja Salgótarjánban

Nagyné Hajdú Györgyi, a Talent Club vezetője elmondta: a helyi fellépők között lesz a roma fiatalokból álló, sajátos, gospel-funky stílust játszó Akusztik és a kilenctagú Millfshake. Utóbbi formáció két tagja székesfehérvári és budapesti, heten salgótarjániak, és mindannyian zenetanárok. Ők felléptek már Salgótarjánban Jimmy Hendrix-esttel, de saját dalokat is alkotnak. Az Erzsébet téri színpadra lép a legendás, pár éve újra összeállt salgótarjáni Fanyúl zenekar is.

Bemutatkozik az Ágoston Béla vezette, világzenét játszó EtnoFaun, akik a hangszerek között dudát is hoznak, mivel ennek Nógrád megyében nagy hagyománya van. Koncertet ad az alternatív 21 gramm, és a záróprogram lesz Karácsony János és zenekara fellépése. A szünetekben magyar rajzfilmslágerekre tanulhatnak táncolni a gyerekek a kazári táncpedagógus, Farkas Rózsa irányításával, a sörpingpongot pedig Szalai Miklós olimpiai bajnok labdarúgó vezeti.

Salgótarján először 2010-ben csatlakozott a rendezvényhez, akkor a világzenét játszó Besh o droM, tavaly pedig a KFT zenekar volt a program sztárvendége.