Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

2023-as mélyponton a LVMH részvényei

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártója, az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton az előzetesen vártnál gyengébb negyedéves eredményeket közölt. Idei mélyponton a részvényárfolyam.

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton részvényeit szerdán a kereskedés korai szakaszában 671.50 eurón is jegyezték, ez az idei év mélypontját jelenti. A keddi záróértékhez képest több mint 8 százalékos mínuszban nyitott a papír. Jelenleg 691.3 euró környékén jegyzik a részvényt, ez közel 6 százalékos mínuszt jelent.

A lefelé való mozgást azután láthattuk, hogy a világ legnagyobb luxuscikk-gyártója közzétette a 2023 első kilenc hónapjára vonatkozó eredményeit. A publikált számok alacsonyabban alakultak, mint ahogyan azt az elemzők előzetesen várták. A LVMH idén éves szinten 14 százalékkal növelte árbevételét, amely így elérte a 62.2 milliárd eurót. Ez a növekedés azonban alacsonyabb volt, mint 2022 azonos időszakában.

A vállalat közölte, hogy eladásainak növekedése 2023 harmadik negyedévében lassulni kezdett, mivel a világgazdaság visszaesése közepette a kereslet visszatért a Covid előtti szintekre. A lassabb növekedést nagyrészt az amerikai és európai üzletágak gyengébb eladásai okozták.

Az LVMH nem tudta teljesíteni az elemzői várakozásokat a harmadik negyedéves eredmények kapcsán sem. A cég közölte, hogy 19,96 milliárd eurós árbevételt ért el 2023 harmadik negyedévében, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 1 százalékos csökkenést jelent. A FactSet által megkérdezett elemzők 20,57 milliárd eurós árbevételt vártak.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: www.shutterstock.com