2024 április 16

Pörög a gyógyszeripar – erős negyedévet zárt a Johnson & Johnson

Az egészségügyi szektort talán kevésbé érintik negatívan a gazdasági nehézségek jelenleg. Az egyre jobban felpörgő negyedéves jelentési szezonban számos vállalat, köztük Wall Street-i nagybankok számoltak be előzetesen vártnál gyengébb negyedéves eredményekről. A Johnson & Johnson azonban kifejezetten erős negyedévet zárt.

A Johnson & Johnson árbevétele a második negyedév során 3 százalékos növekedést követően 24 milliárd dollárra duzzadt, a társaság részvényenkénti 2.59 dolláros nyereségről számolt be. A Covid-19 elleni vakcinák értékesítéséből 544 millió dolláros bevétele származott a második negyedévsorán a gyógyszergyártó óriásnak.

(www.shutterstock.com)

A Johnson & Johnson felülteljesítette az előzetes elemzői várakozásokat. A FactSet adatai szerint az előzetes becslések 23.8 milliárd dolláros árbevételről és részvényenkénti 2.54 dollár nyereségről szóltak. A tavalyi év azonos periódusában 23.3 milliárd dolláros árbevételről és részvényenkénti 2.48 dollár profitról számolt be a vállalat.

Az erős negyedéves eredmények ellenére a Johnson & Johnson negatívan módosította az év egészére vonatkozó kilátásokat, a világ egyik legnagyobb egészségiügyi vállalata 2022 egészére vonatkozóan részvényenkénti 10-10.10 dolláros korrigált nyereséget becsül. Árbevétel tekintetében 93.3-94.3 milliárd dollárt prognosztizál a vállalat. A korábbi iránymutatás részvényenkénti 10.15-10.35 dolláros korrigált nyereségről, valamint 94.8-95.8 milliárd dolláros árbevételről szólt. A vállalat elmondása szerint az erős dollár miatt kellett negatív irányba korrigálni az év egészére vonatkozó iránymutatást.

A Johnson & Johnson idén jelentősen felülteljesíti a piac nagyrészét. Az előzetesen vártnál erősebb negyedéves eredmények közzétételét követően már a keddi pre-marketben közel 1 százalékos pluszba fordult a papír. A Johnson & Johnson idén 1.85 százalékos pluszban van, míg az amerikai piac egészét jól lefedő S&P 500 benchmark index 19.62 százalékot esett 2022-ben.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com