2023 január 27

Megoldódott a viszály? – Elon és az Apple

Musk a Twitteren egy rövid, de derűs jelenetről készült videót tett közzé az okostelefon-óriás cupertinói (Kalifornia állam) kampuszán, egy üzenettel, amelyben megköszönte az Applevezérigazgatójának, Tim Cooknak, hogy körbevezette őt.

Figyelemre méltó, hogy a tweetet Iphone-on keresztül tette közzé Musk.

Ez az üzenetváltás eltért a hét korábbi, hevesebb hangvételű megközelítésétől. Hétfőn azt tweetelte, hogy az Apple “többnyire leállította a Twitteren való reklámozást”, és megkérdőjelezte, hogy az Apple döntéshozói “gyűlölik-e a szólásszabadságot Amerikában”.

Azt is sugallta, hogy az Apple cenzúrázza a tartalmakat, közzétett egy szavazást, amelyben azt kérdezte, hogy az emberek szeretnék-e, ha az Apple “nyilvánosságra hozna minden olyan cenzúrázási intézkedést, amelyet az ügyfeleit érintően hozott”, azt mondta, hogy az Apple “azzal fenyegetőzött, hogy visszavonja a Twittert az App Store-ból”, anélkül, hogy indoklást adott volna, és kiakadt azon, hogy az Apple részesedést kap a készülékein keresztül végrehajtott alkalmazáson belüli vásárlásokból.

Musk nyilvános panaszai annak idején kérdéseket vetettek fel, hogy az Apple valóban kirántja-e a Twittert az App Store-ból, és hogy Musk tervez-e, hogy még mélyebbre merülni a harcban az Egyesült Államok legnagyobb vállalatával.

Forrás: marketwatch.com