2024 május 24

Jobb eredményt vár a Pepsi

A PepsiCo amerikai üdítő- és chipsgyártó feljavította idei eredményvárakozását, mert megugrott az üdítői iránti kereslet, miután újranyitottak a színházak, az éttermek és a sportlétesítmények.
A PepsiCo azzal számol, hogy az idei pénzügyi évben az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 11 százalékkal nő az eddig becsült „magas egyszámjegyű” emelkedés helyett.

A cég árfolyama mintegy 2 százalékos pluszban állt a New York-i tőzsde keddi nyitását megelőző elektronikus kereskedésben.

A PepsiCo bevétele éves összevetésben 20,5 százalékkal, 19,22 milliárd dollárra emelkedett a június 12-vel záródott negyedévben, jócskán felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 17,96 milliárd dollárt.

Az organikus (vállalati akvizíciók hatásaitól megtisztított) növekedés 12,8 százalék volt. A PepsiCo. 6 százalékos organikus bevételnövekedést vár a folyó pénzügyi évre. Ezt a szintet korábban csak valamikor az évtized közepére tervezte elérni.

A vállalat negyedéves adózott eredménye 43,3 százalékkal, 2 milliárd 358 millió dollárra, részvényarányosan 1,7 dollárra emelkedett.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,32 dollárról 1,72 dollárra ugrott, nagyobb lett a várt 1,53 dollárnál.