2024 május 20

Az amerikai Verizon a vártnál nagyobb nyereséget ért el

A Verizon Communications amerikai távközlési szolgáltató a vártnál magasabb profitról számolt be hétfőn közzétett első negyedéves pénzügyi jelentésében.

A március végével záródott negyedévben a cég egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 1,15 dollárra esett az egy évvel korábbi 1,20 dollárról. Azonban így is felülmúlta az elemzők által várt 1,12 dollárt.

A bevétel éves összevetésben alig változott, 0,2 százalékkal, 33,00 milliárd dollárra emelkedett. Épphogy elmaradva az elemzői konszenzusban szereplő 33,24 milliárd dollártól. Elemzők szerint a bevételbővülést visszaveti az a tendencia, miszerint a vásárlók ritkábban vásárolnak új telefont a gazdasági bizonytalanság és a jelentősebb új funkciók hiánya miatt.

A cég havidíjas mobilelőfizetőinek száma 68 ezerrel csökkent a karácsonyi ünnepi időszak utáni rendszerint gyengébb első negyedévben. Az elemzők 100 ezres visszaesésre számítottak az egy évvel korábbi azonos időszakban jegyzett 127 ezres veszteség után.

A vállalat korrigált adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 12,1 milliárd dollárt tett ki az első negyedévben. Szemben a 2023 első negyedévi 11,9 milliárd dollárral, kissé felülmúlva a 12,0 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. A cég szerint a felhasználók egyre inkább az egyedileg konfigurálható prémium „myPlan” ajánlatokat részesítik előnyben.

A Verizon streaming szolgáltatókkal is együttműködik új ügyfelek bevonzása érdekében. Múlt csütörtöktől kezdődően a legújabb promóciós csomag hat hónapig ingyenes hozzáférést biztosít a Disney szolgáltatásaihoz új és meglévő ügyfelek számára bizonyos csomagok esetében.

A Verizon december óta kínál egyes myPlan csomagjaihoz kedvezményes Netflix és Warner Bros. Discovery Max előfizetéseket. A Verizon arról is beszámolt, hogy a szabad cash flow-ja 2,7 milliárd dollár volt az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 2,3 milliárd dollár után, elmaradva az elemzők által várt 3,6 milliárd dollártól.

Képek: Shutterstock