Idén áprilisban tízszer annyi külföldi turista utazott Spanyolországba mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a spanyol statisztikai hivatal.

A havi jelentés szerint az év negyedik hónapjában 6,1 millióan látogattak a dél-európai országba, ami jelentős növekedés az elmúlt két évben mért eredményhez képest ebben a hónapban. A látogatószám ennek ellenére továbbra is elmarad a járvány előtti szinttől, amikor is 7,1 millióan választották úti célul Spanyolországot. Az INE közleményéből kiderült: az áprilisban beutazó külföldi turisták 6,9 milliárd eurót költöttek el. Tavaly ugyanebben a hónapban ennek mértéke 670 millió euró volt. A 2019-es referenciaévben viszont meghaladta a 7 milliárd eurót. A statisztikai hivatal rámutatott, hogy a járvány évei után az adatok a turizmus helyreállását mutatják, ami nagyban köszönhető a brit turisták visszatérésének.

Áprilisban 1,2 millióan érkeztek a szigetországból, és megközelítőleg 1,3 milliárd eurót költöttek el Spanyolországban. Nincs változás abban, hogy Spanyolországban a legkedveltebb úti célnak továbbra is Katalónia, a Kanári-szigetek és a Baleár-szigetek számít. Áprilisban a legtöbben, 1,2 millióan Katalóniába látogattak el, többségük a szomszédos Franciaországból érkezett. Az év első négy hónapját tekintve a Kanári-szigetek volt a legnépszerűbb, 4 millióan választották az országba beutazó 15,8 millió turistából, akik ebben az időszakban 18,7 milliárd eurót hagytak a dél-európai országban – közölte a távirati iroda.