Siemens Mobility szerdán bejelentette, hogy amerikai leánycége 3,4 milliárd dollár értékű megrendelést kapott az Amtrak amerikai nemzeti vasúttársaságtól 73 környezetkímélő hibrid meghajtású vonat leszállítására.

A megrendelt vonatokat az Egyesült Államok úgynevezett északkeleti vasúti folyosóján állítják üzembe. A megállapodás további 140 vonat leszállításának az opcióját is tartalmazza.

Bill Flynn, az Amtrak vezérigazgatója azt mondta, hogy az új vonatok alapvetően megváltoztatják az amerikaiak vonatozással kapcsolatos vélekedését. Mint mondta, 40-50 éves vonatokat cserélnek le Amerikában készült korszerűbbekre és biztonságosabbakra – közölte a távirati iroda.

A Siemens Mobility közlése szerint nem volt eddig ehhez fogható nagyságú megrendelése az Egyesült Államokban, és a szervizszolgáltatást is a cég végzi a megállapodás értelmében.

A cég amerikai leányvállalatának a honlapján az szerepel, hogy 2024-ben szállítják le az első megrendelt vonatot, és 2030-ban az utolsót. A vonatok a Siemens Mobility kaliforniai, Sacramentóban található gyárában készülnek majd.