Az Aleph Holding, a világ legnagyobb digitális médiaszereplőinek globális partnere közölte: együttműködésre lép a
világ vezető magántőke-társaságával, a CVC Capital Partners-szel. Ezzel a partnerséggel a CVC Capital Partners kisebbségi részesedést szerez az Aleph Holdingban, a holding értéke a tranzakcióval eléri a 2 milliárd dollárt.

Az Aleph Holding a világ több mint 90 országában van jelen, köztük Magyarországon a HTTPOOL Hungary Kft. leányvállalatával. Mintegy 2 milliárd embert ér el a digitális hirdetésekkel a vezető médiaplatformokon többek között a Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat, Twitch, Tiktok.

A közlemény szerint az Alpeh jelentős növekedést ért el 2020-ban, és jó úton halad, hogy 1 milliárd dolláros nyereséggel zárja a 2021-es évet – ismertette a távirati iroda.

Az 1981-ben alapított CVC a magántőke és hitel terén világelső nemzetközi befektetési alap, 114,8 milliárd dollár kezelt
eszközzel, 162,7 milliárd dollár lekötött pénzeszközzel. A CVC 24 helyi irodából álló globális hálózattal rendelkezik, ebből 16 Európában és Amerikában, nyolc pedig az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A CVC többségében az alkalmazottak tulajdonában van, és ügyvezető partnerei vezetik. A CVC magántőke-platformja 86,6 milliárd dollárnyi eszközt kezel.