A CIG Pannónia csoport a Magyar Bankholding Zrt. után annak integrált lízing leányvállalatával, az Euroleasing Zrt.-vel is húsz évre szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött.

Az MTI-hez kedden elküldött közlemény szerint a megállapodás értelmében az Euroleasing csaknem 100 ezer ügyfelének rövidesen közvetlenül elérhetővé válnak a CIG biztosítási termékei, így a különböző vagyonbiztosítási és casco konstrukciók mellett hitelfedezeti biztosítás is a termékpaletta részét képezi. Felidézték, hogy a CIG Pannónia a Magyar Bankholding Zrt.-vel februárban kötött stratégiai megállapodást, amelynek értelmében a több mint 2,2 millió lakossági ügyfél már az MKB Bank és Takarékbank összes fiókjában eléri a nyugdíj-, baleseti és életbiztosítás, valamint egészségbiztosítás, hitelfedezeti és lakásbiztosítás termékeket. Az Euroleasinggel kötött együttműködéssel a lakossági ügyfelek biztosítási igényeinek döntő részét lefedi a biztosítótársaság – közölték.

A közlemény idézi Polányi Zoltánt, a CIG Pannónia Biztosító vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: a biztosító számára jelentős szakmai mérföldkő a megállapodás, mert így elérhető közelségbe került egyik stratégiai céljuk megvalósítása, hogy folyamatos növekedéssel a létrejövő szuperbank direktbiztosítójaként a magyar biztosítási piac stabil, meghatározó szereplőjévé váljanak. Vály Judit, az Euroleasing Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a CIG Pannónia Biztosítóval kötött megállapodás révén olyan testreszabott biztosítási termékeket kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyek illeszkednek az egyes finanszírozási konstrukcióikhoz, ami újabb nagy lépést jelent az ügyféligények lehető legoptimálisabb kiszolgálásában.