Kínában több mint száz százalékkal nőtt az 5G rendszerű mobilkészülékek kiszállítása az idei első hat hónapban éves összevetésben.

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) azt közölte, hogy az idei első fél évben 128 millió 5G mobilkészüléket szállítottak ki, ami 100,9 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

Az első fél évben kiszállított összes mobilkészülék 73,4 százaléka volt 5G rendszerű.

A június végéig tartó hat hónapban kiszállított valamennyi mobilkészülék száma 174 millió volt, 13,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A múlt hónapban összesen 25,66 millió mobilkészüléket szállítottak ki, 10,4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, de 11,7 százalékkal többet a májusinál – ismertette a távirati iroda.

A CAICT kimutatása szerint júniusban a Kínában kiszállított összes mobilkészülék döntő része, 95,8 százaléka, 24 millió 590 mezer volt kínai márkájú.

Tavaly összesen 308 millió készüléket szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évhez képest, elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor a gazdaság növekedésének lassulása okozta a visszaesést.