Kínában közel duplájára nőtt az 5G rendszerű mobilkészülékek kiszállítása az első hét hónapban éves összevetésben.

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) azt közölte, hogy január-júliusban 151 millió 5G mobilkészüléket szállítottak ki, ami 94,3 százalékos növekedés a tavaly azonos időszakival összevetve. A vizsgált időszakban a kiszállított összes mobilkészülék 74,3 százaléka volt 5G rendszerű.

A július végéig tartó hét hónapban kiszállított valamennyi mobilkészülék száma 203 millió volt, 15,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban -adta hírül a távirati iroda.

Júliusban összesen 28,68 millió mobilkészüléket szállítottak ki, 28,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál és 11,7
százalékkal többet a júniusinál.

A CAICT kimutatása szerint az első hét hónapban Kínában kiszállított összes mobilkészülék 89,4 százaléka, 181 millió volt kínai márkájú.

Tavaly összesen 308 millió készüléket szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évinél, elsősorban a
koronavírus-járvány miatt. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor a gazdaság növekedésének lassulása okozta a visszaesést.