A Központi Statisztikai Hivatal által nyolcadik alkalommal megszervezett középiskolai statisztikai csapatversenyre, a STAT WARS-ra rekordszámú, 175 darab négyfős csapat nevezett, összesen 700 diák mérette meg magát a versenyen – tájékoztatta a KSH kedden az MTI-t.

A vetélkedő online döntőjén a 9-10. évfolyamosok közül tizenegy, a 11. és annál magasabb évfolyamban hat csapat mérte össze tudását. Az első helyezett a 9-10. évfolyamos korosztályon belül a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum “Deákos csipetcsapat” nevű csapata lett; a második díjat a Bajai SZC Türr István Technikum “Pontrablók” csapata, a harmadikat pedig a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum “Rozi és a 3 muskétás” nevű csapata nyerte el.

A 11. és magasabb évfolyamos korosztályban a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium “STAT4s” csapata győzött; a dobogóra továbbá felkerült még a Bajai SZC Türr István Technikum “Türrös Cések” csapata és a Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum “KikészítŐk” csapata. A korosztályok első három helyezett csapata és felkészítő tanáraik ajándékutalványt és tárgynyereményt nyertek. Az első és második helyezettek az Eurostat által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is részt vesznek idén tavasszal – közölte a KSH.