Újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar adórendszer, Magyarország a 7. helyre lépett elő az EY adó-versenyképességi rangsorában – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook oldalán.

Ismertette, Magyarország a nemzetközi adótanácsadó cég rangsorában olyan országokat is megelőzött, mint Németország, Ausztria és az Amerikai Egyesült Államok. Jelentésükben kiemelték, Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országai között, és erősségként értékelték a 15 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadót is – tette hozzá a miniszter. Hangsúlyozta, ebben a hónapban ez már a második elismerés a magyar adórendszernek.

Az Eurostat múlt héten közölte, hogy Magyarország az első helyen végzett az uniós adócsökkentési rangsorban. Magyarországon 34 százalékra javult a GDP-arányos adóterhelés 2021-ben, ezzel szemben az uniós átlag a 42 százalékot közelíti.

A kormány idén 600 milliárd forinttal csökkentette a munkáltatói adókat, jövőre pedig tovább mérsékli az adóadminisztrációt, ezzel tovább javulhat Magyarország versenyképessége, és erősödhetnek a Magyarországra áramló befektetések is – tettek közzé a távirati iroda.