A PannErgy Nyrt. 3,25-3,35 milliárd forintra emeli a 2022-es üzleti évre vonatkozó konszolidált EBITDA-tervét – közölte a társaság

A tájékoztatás szerint a társaság közvetett leányvállalata, az Arrabona Koncessziós Kft. megállapodást kötött a győri távhőrendszert üzemeltető GYŐR-SZOL Zrt.-vel, ennek értelmében az eddigi együttműködést úgy módosítják, hogy a geotermikus hőforrás a jövőben elsőbbséget élvez a távhőrendszert tápláló egyéb energiaforrás-alternatívákkal szemben. A megállapodás elsősorban a fűtési időszakon kívüli hőigényt érinti, mivel a fűtési időszakban a PannErgy az eddigiekben is csaknem teljes kapacitással üzemelt. A megállapodást, az üzleti év eddig eltelt időszakának teljesítményét és a hátralevő időszak kilátásait figyelembe véve emelte meg a társaság a 2022-es üzleti évre vonatkozó, a nemzetközi beszámolási szabvány (IFRS) szerinti, konszolidált, kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtt eredményre (EBITDA) vonatkozó tervét 3,25-3,35 milliárd forintra a korábbi 3,15-3,25 milliárd forintról – ismertette a távirati iroda.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdai záróára 1035 forint volt, árfolyama az utóbbi egy évben 794 forint és 1175 forint között alakult.