Már lehet kereskedni a Masterplast Nyrt. 2 millió 249,3 ezer darab új részvényével a Budapesti Értéktőzsdén – tájékoztatott a vállalat a BÉT honlapján.

A Masterplast közlése szerint a 9,22 milliárd forint összegű tőkebevonást a növekedési és jövőépítési stratégiájukban szereplő célokra, ezen belül az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítására fordítják. A lakosság 2,27 milliárd, az intézményi befektetők közel 6,95 milliárd forint értékben jutottak hozzá az új részvényekhez. A nyilvános részvényértékesítés keretében a cég eredetileg 8-10 milliárd forint forrást kívánt bevonni, amihez képest több mint 10,6 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le lakossági és intézményi befektetők. A befektetők egységesen 4100 forintos kibocsátási áron jutottak a társaság újonnan kibocsátott részvényeihez. A beérkezett ajánlatok közel 30 százalékkal haladták meg a felkínált mennyiséget, melyből 12,47 százalékos túljegyzést fogadott el a társaság igazgatótanácsa – olvasható a cég közleményében – ismertette a távirati iroda.

A Masterplast Nyrt. a második negyedévben rekordot jelentő, 57,5 millió euró (23,3 milliárd forint) konszolidált árbevételt ért el, szemben az egy évvel ezelőtti azonos időszaki 57,1 millió euróval. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriában jegyzik. A papír 4005 forinton zárt szerdán, az elmúlt egy évben 2700 és 4580 forint között kereskedtek a vele.