Az AutoWallis fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt. (WAM) elégedett az AutoWallis eddigi tőzsdei pályafutásával, és támogatja a társaság tervét, hogy a sikeres intézményi forrásbevonások után a lakosság számára is lehetőséget kínáljon nyilvános részvényjegyzésre – tájékoztatott az AutoWallis

.
Kiemelték: a sikeres tranzakció, valamint az azt követő tőzsdei folyamatok támogatása érdekében a WAM megállapodást kötött az AutoWallis Nyrt.-vel, hogy nem csökkenti a vállalat tulajdonában lévő AutoWallis részvények számát egy esetleges nyilvános, lakossági részvénykibocsátás jegyzési időszakának kezdetétől számított egy éven belül. A WAM emellett azt tervezi, hogy a nyilvános részvénykibocsátás során maga is jegyez új AutoWallis részvényeket. A közlemény ismerteti: a fő tulajdonosa támogatja a társaság növekedési terveit, amelynek célja, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) autós vállalata az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen. Emlékeztetnek arra, hogy az AutoWallis az elmúlt két évben több lépésben és különböző konstrukciókban csaknem 6 milliárd forint értékben vont be tőkét, továbbá összesen 9,69 milliárd forint értékben bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, ami azt mutatja, hogy a befektetők széles köre szavazott bizalmat a társaságnak – ismertette a távirati iroda.

Az AutoWallis szeptemberben jelentette be, hogy további növekedési terveinek finanszírozásához 6-8 milliárd forintos nyilvános intézményi és lakossági forrásbevonást tervez az idei év hátralevő részében. A tranzakció lebonyolításához szükséges előkészítő lépéseket a társaság már megtette. A forrásbevonáshoz a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott tájékoztatóra van szükség, az ezzel kapcsolatos eljárás folyamatban van – jelezték a közleményben.

Az AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvények pénteken 126 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 135 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.