Tavaly 1000 személy vett részt az OTP Bank Románia Alapítvány oktatási programjaiban, amelyek célja a pénzügyi nevelés, a gyermekek számára kidolgozott programok, a pályaorientáció, valamint a helyi civil szervezetekkel való stratégiai együttműködések támogatása – közölte az OTP Bank Románia.

Az Online lecke elnevezésű, országos digitális oktatási program célja a digitális készségek fejlesztése és azonnali alkalmazhatósága az online órák tervezésében. Tavaly több mint 500 pedagógus vett részt a képzéseken – írták. Az alapítvány tartalomkészítőként olyan kommunikációs program kidolgozásában is részt vett, amely az iskolai vezetői pozíciókra jelölt személyeket készíti fel. Az idén 620 vezetőt akarnak képezni a tájékoztatás szerint. Az általános és középiskolai, valamint egyetemi oktatóknak és diákoknak is szólnak a Mind Architect és az Idegbiológia az osztályteremben elnevezésű programok. Ez utóbbi kezdeményezés a mindennapi életben is alkalmazható, az idegbiológián és pszichológián alapuló önismereti gyakorlatokat kíván eljuttatni az oktatási intézményekbe a pedagógusoknak szánt segédanyagok révén.

Tavaly 3000 pedagógus regisztrált a projekt digitális platformján – írta a bank. Tavaly elindították a Menedzser akcióban elnevezésű projektet, amely lehetővé teszi a gazdasági profilú felsőoktatásban részt vevő diákok számára, hogy az egyetemeken megszerzett elméleti ismereteket gyakorlatba ültessék. A program célja 284 közgazdász szakos hallgató szakmai gyakorlatának megszervezése. Emellett folytatódott a felnőtteknek szóló pénzügyi oktatási program, a Pénzügyi Fitnesz, amelynek 49 foglalkozásán összesen 500 érdeklődő vett részt – ismertette a távirati iroda.

Az OTP Bank Románia Alapítvány az OTP Bank legfontosabb társadalmi felelősségvállalási projektje, amelyet a romániai oktatás átalakulásának egyik fő pillérévé akarnak fejleszteni. Az alapítvány hét éve működik Romániában.