A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 14,6 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől – közölte a cég a tőzsde honlapján pénteken.

A Budapesti Értéktőzsdén történő aukció célja a részvényesek javadalmazása a közgyűlés döntése szerint. Közölték: a részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban május 17-én. A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot – ismertette a távirati iroda. A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a 2021. évi egyedi auditált beszámolóban szereplő egy részvényre jutó sajáttőke értékét, azaz részvényenként 637 forintot. A társaság ezen árfolyam és a beérkezett ellenajánlatok figyelembevételével belátása szerint meghatározza az elfogadott legmagasabb árszintet. Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján 10,2 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 429 forintos átlagáron, a legmagasabb árszint 439 forint volt. Az aukció előtti utolsó árfolyama 410 forint, utána 415 forint volt. A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 389 forint volt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 381 forint, a legmagasabb 439 forint volt.