2024 május 20

ENEFI – Tájékoztatás az eplényi sípálya működéséről

Az ENEFI Vagyonkezelő Nyrt. („Társaság”) tájékoztatja Tisztelt Befektetőit az alábbiakról:

A Társaság a 100%-os tulajdonában álló Síaréna Kft. működésével kapcsolatban tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a 2021 decemberében elkezdődött síszezon decemberi bevétele közel azonosan alakult a 2020. év azonos időszakához viszonyítottan, dacára annak, hogy kevesebb naptári napon tudta a Társaság az eplényi sípályát üzemeltetni.

A januári bevételi számok azonban jelentősen alulmúlták a 2021. év januári adatokat, melynek alapvetően az az oka, hogy a terület hóval történő ellátásához használt hóágyuk vízigényét nem lehetett kielégíteni megfelelő mennyiségű, természetes úton nyert víz felhasználásával. A vízhiány következtében a Síaréna nem tudott a síelési igényekhez és lehetőségekhez igazodó mennyiségű pályát megnyitni.

A 2021. évre jellemző szárazság komoly természeti akadályt jelent az idei szezon hatékony megszervezésének, ami előreláthatóan jelentős bevétel csökkenést okozhat a 2020 december és 2021 március közötti síszezonhoz viszonyítva.

A Síaréna bízik abban, hogy az eplényi területre tervezett „Világ Leghosszabb Vízicsúszdája” építési munkálatainak elindulásával megoldásra kerülhet a jövőbeni hasonló természetes vízhiány problémája is.