Rendkívüli Hírek:

2023 június 04

Újra nekifuthat akadályainak az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A nap végén látott felkötéssel sikerült tovább újabb egy forinttal feljebb kapaszkodnia az MTelekom árfolyamának, 441-nél tudta befejezni a csütörtöki kereskedést. Az ellenállások megbontása továbbra is hátra van, 441 fölött vár rá a csökkenő trendvonal és a korábbi sávalj, mint rövidtávú ellenállás 443-nál. Kezdetnek ezeken kéne túljutni, hogy látszódjon némi erő az árfolyamban, így lehetne majd megcélozható a 448-450-es zóna rövidtávon. Forgalom nélkül nem lesz egyszerű az egyre hangsúlyosabb akadályok leküzdése, így annak megélénkülése is biztató jel lenne az emelkedésben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Újra megérkezett 50 napos mozgóátlagához az MTelekom árfolyama, 441-nél állja útját ez az ellenállás, áttörésével érkezhetnének az első érdemi bullish jelzések az indikátoroknál. Az MACD készen áll a fölfelé keresztezésre, de nem lesz könnyű az ellenállások leküzdése az elmúlt héten tapasztalt forgalom mellett. Az 50 napos mozgóátlagot nem sokkal követi az alakuló csökkenő háromszög felső szára is, efölött már a 450-es szint lehet megcélozható majd akár bullish momentum mellett is. 430 és a 200 napos mozgóátlag továbbra is fontos támasz, ennek a szintnek a letöréséig elmaradhatnak a további negatív jelzések.

Heti

Bő egy hónap után ismét meghatározó támaszszintjét tesztelte az MTelekom árfolyama, de ezúttal is tartani tudott a 430-434-es zóna. A hét mérlege így is gyengülés lett, de a felpattanást követheti további emelkedés, ha az érdemi forgalommal tud társulni. Ez utóbbi pont lehet kérdéses, így könnyen elképzelhető, hogy az elmúlt két hónap 20 forintos tartományában marad az árfolyam. 430 alatt az emelkedő trendvonal felé indulhat gyengülés 400 forintnál, míg egy lendületesebb emelkedő hullámmal a 460-475-ös tartományt lehet megcélozni.