Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 22

Újabb bevásárlóközponot adott át Demján Lengyelországban

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: egy ország erejét jól mutatja, ha gazdaságának zászlóshajói nagy beruházásokra képesek külföldön. Kiemelte, hogy a magyar gazdaságpolitika egyik kulcsterülete a kelet-európai együttműködés erősítése, amely az európai növekedés motorja, és ebben a magyar-lengyel kapcsolatoknak fontos szerepük van. Magyarország számára Lengyelország a hetedik legfontosabb kereskedelmi partner, és Magyarország előkelő helyen áll a lengyel külkereskedelmi forgalomban.

Szorosabb lesz az együttműködés

„Büszkék vagyunk arra”, hogy a TriGranit már három lengyel város fejlesztésében is kulcsszerepet tudott vállalni a magyar szaktudást alkalmazva, és mintegy 1 milliárd euró értékben hajtott végre beruházást Lengyelországban, ezzel is szorosabbra fűzve a magyar-lengyel gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokat. A két ország közötti gazdasági kapcsolat fontos alapja a beruházói együttműködés, a most megvalósított fejlesztés a TriGranit és a lengyel vasúttársaság közös munkájaként jött létre – közölte az államtitkár.

Magyarország a két ország közötti együttműködés szorosabbra fűzése érdekében növeli Lengyelországban a magyar diplomáciai képviselet számát és a munka intenzitását. A kormány döntése értelmében magyar főkonzulátus nyílik Krakkóban, és két tiszteletbeli konzul is megkezdte működését Lengyelországban – tette hozzá.

Fontos piac Lengyelország

Demján Sándor elmondta, a TriGranit ingatlanfejlesztéseiben Lengyelország fontos szerepet játszik, és a jövőben is erre a piacra fókuszálnak.

A TriGranit elnöke szerint a kereskedelmi ingatlanok értéke a jövőben növekedni fog, mert a befektetők jobban fogják preferálni ezt a területet az alacsony banki kamatok miatt.

Poznan City Center

A háromszintes bevásárlóközpont 230 üzlettel és 35 vendéglátóhellyel, 1500 gépkocsiparkolóval rendelkezik nettó 60 ezer négyzetméteren. A projekthez kapcsolódóan ezenkívül megépítettek 3 kilométer kerékpárutat, és 2,5 kilométer hosszú négysávos utat.

A TriGranit tájékoztatása szerint poznani projektjüket a kereskedői befektetéseket is beleszámítva 385 millió euró értékben fejlesztik a lengyel vasúttal és a Europa Capital befektetői csoporttal közösen. A projekt részeként a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra elkészítették a vasúti pályaudvart, mostanra megépítették a bevásárlóközpontot, és irodaházakat is terveznek.

A sajtótájékoztatón Demján Sándor szólt arról, hogy a TriGranit Poznanban is támogatja a szegény gyermekeket, erre a célra az egyház bevonásával 100 ezer eurót szánnak.