2023 március 29

Tőkét emelt horvát leányában az OTP

A társaság jegyzett tőkéje 4 milliárd kunára nőtt. Az OTP Banka Hrvatska jegyzett tőkéje tavaly év végén 822 millió kuna volt a bank éves jelentése szerint.

Május elején az OTP Banké lett a horvátországi Splitska Banka; az OTP Bank horvátországi leánybankja, az OTP Banka Hrvatska és a Société Générale Csoport közötti adásvételi szerződés alapján lezárták a tranzakció pénzügyi részét, a tranzakció értéke 425 millió euró volt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

A román Ziarul Financiar arról ír, hogy az OTP áll az első helyen a Banca Românească tenderében. A bank 2003 óta a National Bank of Greece tulajdona, több mint 100 fiókkal, 1500 dolgozóval. Az elmúlt évben eszközállománya 6,4 milliárd lejt tett ki, piaci részesedése 1,6 százalékos. Bár az akvizíció viszonylag kisebb, a vásárlással az OTP az első tíz legnagyobb bank közé kerülhet Romániában – írták az Equilor elemzői.

Olvastad már? Fenyegetés vagy lehetőség a blockchain?
A blockchain új üzleti modellek és a költségek csökkentése által a pénzügyi szolgáltatók előnyére válhat. A piacon már léteznek kísérleti megoldások, de a széles körű alkalmazásra még várni kell. A bankoknak és biztosítóknak azonban minél hamarabb meg kell kezdeniük a tudatos, blockchainre épülő megoldások feltérképezését.