Nem számít jelentős bevételnövekedésre a Pápai Hús
Az ügyvezető igazgató hozzátette: tavaly a cég összesített árbevétele elérte a 20,8 milliárd forintot, ami mintegy tíz százalékkal volt nagyobb az előző évinél.
A cég az idén mintegy 230-240 ezer sertés feldolgozását tervezi, ennek döntő hányada a cég érdekeltségi köréből, illetve saját előállításból kerül ki. A szabadpiacon a kft. a feldolgozandó alapanyag mintegy 35 százalékát vásárolja.
Politzer József utalt arra, hogy a belső piac átrendeződik, a vásárlóerő alacsony szintje miatt a vevők általában az olcsóbb termékeket keresik, így a szintentartást, illetve az esetleges növekedést az export piacokon lehet realizálni. A Pápai Hús kivitele össztermelésének mintegy 25-30 százalékát teszi ki.
Az idén a cégnél mintegy 2 milliárd forintos fejlesztést hajtanak végre, elsősorban a gyártástechnológiát fejlesztik, de a saját tulajdonban lévő sertéstelepeket is korszerűsítik mintegy 800-900 millió forintból.