2023 március 22

Nehezen áll talpra Líbia

Hassal al-Taker, a Líbiai Befektetés-támogató Hatóság Irányító Bizottságának alelnöke elmondta, hogy nehézségek támadtak olyan projektek újraindítása esetében, mint az Abc Na projekt, a Fejlesztési Alap Gyöngy projektje és a Haiti Projekt, a bankok kölcsönfolyósítástól való vonakodása és a biztosíték-garanciák hiánya, valamint a kártérítések nem fizetése miatt.

Egad Iura, a Líbiai Ingatlanfejlesztő Vállalat globális fejlesztésért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy cége bizonyos akadályokat tapasztalt az adminisztratív eljárások során, pl. az ingatlan-nyilvántartás és a tulajdonjog-változások bejegyzésének megszűnését.

Ramal Souls, az Befektetés-fejlesztési és Privatizációs Ügyek Általános Hatóságának befektetés-kezelési igazgatója ugyancsak néhány befejezetlen projektről számolt be, amelyek megrekedtek, miközben néhány projekt károkat szenvedett a felkelés során, vagy a lázadók illetve a hadsereg zászlóaljai foglalták el azokat.

A jó hír az, hogy jelenleg erőfeszítéseket tesznek a problémák megoldására. Hassal al-Taker kijelentette, megoldás született a török vállalatok és üzletemberek kártalanítására.