2024 február 28

Ipari csarnok épül Nagykanizsán

Több mint félmilliárd forintos beruházással, három vállalkozás számára alkalmas ipari csarnokot építtetett Nagykanizsa önkormányzata – közölte a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

A Széchenyi 2020 program keretében ipari parkok, iparterületek fejlesztésére szóló pályázaton nyert el az önkormányzat 393,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Ehhez a város további 106,3 millió forint önerőt biztosított. A nagykanizsai inkubátorház mellett épült fel a csarnoképület és a kiszolgáló létesítményei a szükséges parkolókkal, a fűtést és a használati meleg vizet hőszivattyús gépésztechnológia biztosítja. A 7,5 méteres szabad belmagasságú csarnokrészben két 150 négyzetméteres és egy 250 négyzetméteres egységet alakítottak ki. Ezek logisztikai, raktározási, termelési tevékenység végzésére egyaránt alkalmasak – ismeretette a távirati iroda.

A kivitelező N-ferrum Kft. hét hónap alatt, a december végi határidő előtt két héttel fejezte be a kivitelezési munkálatokat. A beruházásnak köszönhetően legalább három vállalkozás számára tudnak megfelelő, alacsony rezsivel fenntartható munkakörnyezetet biztosítani, amellyel további munkahelyek teremtésére lesz lehetőség. A bérlőket versenytárgyaláson választják ki a jövő évben – közölték.

Borítókép: Shutterstock