2023 február 04

Nagy dobásra készül a Facebook és a Microsoft

A Facebook és a Microsoft azt tervezi, hogy 6,6 ezer kilométer hosszú optikai kábelt fektet le az Atlanti-óceán mélyén.

A CNN amerikai hírtelevízió beszámolója szerint Virginia állam partjaitól Spanyolországig húzódó kábel másodpercenként 160 terabyte adatátvitelre lesz képes. Ezen a nyomvonalon több hasonló kábelt fektettek le korábban, de ez lesz a legnagyobb teljesítményű.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

A bekerülési költséget titokban tartják a cégek, de egy szakértő szerint egy hasonló hosszú kábel lefektetése mintegy 200 millió dollárba kerül.

A CNN úgy tudja, hogy már augusztusban megkezdik a kábelfektetést, ami csaknem egy évet vesz majd igénybe. A Facebook és a Microsoft partnere a spanyol Telefonica távközlési cég leányvállalata, a Telxius.

Olvastad már? Felejtsd el az iPhone-t, ez lesz az Apple új nagy dobása

A Morgan Stanley elemzői nemrég megvizsgálták az amerikai cég kutatás-fejlesztésre költött pénzeit és nagyon meglepő dolgot találtak, írja a Bloomberg.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Ne gondoljuk, hogy az Apple múltkori egymilliárd dolláros befektetése a kínai Ubernek is nevezett Didi közösségi autómegosztó startupba az utolsó lesz.

Olvastad már? Nemsokára eldől merre vezet a Tesla útja

Mostanában mozgalmas napjai voltak Elon Musknak. A Tesla 3 iránti hatalmas érdeklődés miatt kibővítette cége gyártókapacitását, és személyi változások is voltak mérnökei között. Ha nem sikerül teljesíteni ígéretét, lefelé veheti az irányt a papír – mondta Peter Garnry, a Saxo Bank elemzője.