2024 május 26

mkb

A tervezettnél magasabb eredményhez pozitívan járult hozzá a kamat és a jutalékeredmények növekedése, valamint a bank állampapír portfolióján elért eredménye is. A bank a magyar gazdaság dinamikusan fejlődő területeinek szereplőivel kötött stratégiai együttműködési megállapodásokat. 

 

A tavalyi év azonos időszakához képest jelentős javulást mutat a bank eredménytermelő képessége: a kamateredményben 27%-os, jutalékeredményben 10%-os a növekedés, mindezek mellett 8%-kal nőtt az ügyfél hitelállomány. A hozamkörnyezet csökkenéséből profitáló állampapír portfolió jelentősen hozzájárult a terven felüli első negyedéves eredményhez.

A 2016 év végéhez képest a folyó- és betétszámlák állománya 11%-kal bővült.

 

Az első negyedév végén zárult Növekedési Hitel Program (NHP) harmadik szakaszát szintén 11 %-os piacrésszel zárta a Bankcsoport. A lakossági szegmensben is emelkedett az új hitelkihelyezés, fedezett és fedezetlen hitelezésben egyaránt. Mindeközben a bank képes volt tovább javítani kockázati mutatóin, az első negyedév folyamán tovább csökkent a nem teljesítő hitelek aránya is.

 

Továbbra is feszes költségkontroll mellett működik a bank, a tervhez képest alacsonyabban alakultak a kiadások az év első három hónapjában. 

 

Az első negyedévben az MKB Bank hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-vel, kizárólagos együttműködési megállapodást a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ), továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK).