Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Megérkezett támaszzónájához a Richter – technikai elemzés

15 perces

Erőteljes felpattanással indult a Richter kereskedése, 150 forintot emelkedett a piacnyitást követően, 6900 érintése után azonban visszább húzódott, a nap második felében pedig 6850-től beszakadt az árfolyam. A zárás 6720-hoz érkezett, ezzel lényegében megérkeztünk a 6700-as szint által fémjelzett támaszzónához. Az RSI túladott jelzése miatt napon belül számíthatunk némi felfelé korrigálásra, ezen túl azt érdemes figyelni, hogy sikerül-e a támasz fölött megvetnie a lábát. Ha érkeznek fordulós jelzések, akkor a 6700-as szint környéke még jó beszállónak is bizonyulhat, ez a hét hátralévő részében akár ki is derülhet.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Magasra nyitott tegnap a gyógyszergyártó árfolyama, feltámadni azonban nem tudott az enyhén megemelkedő forgalom ellenére sem, a kezdeti pluszok olvadásnak indultak, majd mínuszokká váltak, összességében újabb lépcsőfokot lépet lefelé a papír. A 6700-as zónára érdemes figyelni továbbra, és az ide érkezéssel megjelenő túladott jelzésre az RSI-nél. Ha kitart ez a szint, akkor még fordulós jelzések is érkezhetnek, melyek legalább rövidtávon hozhatnak emelkedést. Első nekifutásra tehát elmaradhat a 6700-as zóna szignifikáns letörése, érdemes lehet ezért résen lenni az előttünk álló napokban.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000

Heti

Az előző héten emelkedni tudott a Richter árfolyama, miután július első hetében erőteljesen törte le a rövidtávú emelkedő csatornát. Az így kialakult harami gyertyaalakzattól még akár pozitív irányt is várhatunk, de a jelzés csak mérsékelt erősségű. Ha mégis megerősítésre kerül, akkor a 7000-es lélektani szintnek próbálhat először nekimenni az árfolyam, ezt követően érkezik a mindenkori csúcs jelentette ellenállási zóna a 7200-7250-es szintnél. Amennyiben megerősítés helyett további gyengélkedés jön, a 6700-as támaszra lehet érdemes figyelni.

Támasz: 6700

Ellenállás: 7000