2023 december 10

Ma nyitja meg kapuit a Planet expo

Ma nyílik a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expo és élményprogram, amely október 1-jéig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén; az ingyenesen látogatható rendezvény az élelmiszer, az élelmiszer-biztonság és a hulladékgazdálkodás témái köré épül.

A rendezvénysorozat három fő tematikus részből áll, a Planet Expo nevű fenntarthatósági kiállításból, a fenntarthatóságról szóló, 6500 négyzetméteren zajló „Your Planet” (A te bolygód) interaktív közösségprogramból, valamint a fiatalok számára a fenntarthatóságról szóló élményprogramból, amely a „Heroes of the Future” (A jövő hősei) nevet kapta.

Az esemény szervezője a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, fővédnöke Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, az alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke. A Planet Budapest programjain a fenntarthatóság, a zöld finanszírozás, a megújuló energia és energiahatékonyság, a regeneratív mezőgazdaság, a körforgásos vízgazdálkodás, illetve a szennyvízkezelés, a fenntartható csomagolás és a fenntartható egyetemek platformja témaköreiben keresik a megoldásokat – ismertette a távirati iroda.