2024 július 20

Kilőtt a Richter – technikai elemzés

15 perces

Eloszlatott minden kételyt a Richter árfolyama a tegnapi kereskedés során, nagy erővel és értékelhető forgalommal tudott kitörni az emelkedő ékből és a lélektani 7000-es szint alól is. Ezzel magasan új mindenkori tetőre ért a papír, egészen 7140 forintig ralizva a nap végére. A napi maximumon zárás is meggyőző, bár a ma délelőtti kereskedés hozhat némi korrekciót ennek fényében. A technikai kép azonban pozitív a túlfűtött indikátorok ellenére, 7000 pedig már támaszként szolgálhat egy visszateszt esetén.

Támasz: 7000

Ellenállás: 7200

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Érdemi forgalommal emelkedett a gyógyszergyártó árfolyama, kitörve 7000-es lélektani szintje alól. Megérkezett tehát a válasz a kérdésre, miszerint tud-e akadályt jelenteni ez a pszichikai ellenállás. A túlvettség viszont már kétség kívül jelen van a grafikonon, a csatornatetőhöz érkezve érkezhet az indikátorok lehűtése némi visszahúzás vagy kioldalazás formájában. Ha erősebbnek bizonyul a bull hangulat ezeknél a jelzéseknél, akkor még kisajtolhat magából emelkedést a papír 7200 fölé is, de érdemes lehet figyelni az elvárható pihenő érkezésére is. Összességében pozitív a technikai kép, 7000 fölött maradva maradhatnak a pozitív kilátások a foltatásra nézve is.

Támasz: 7000

Ellenállás: 7200

Heti

Újabb hetet zárt emelkedéssel a Richter árfolyama, egy lépéssel közelebb kerülve a 7000-es szinthez. Az RSI a hetes grafikonon már túlvettséget jelez, ami visszatartó erő lehet, ahogy a felső Bollinger elérése is. Ezek alapján sok tér ebben a körben már nincs az emelkedés előtt, a vételek ideje nem most van. A grafikon gyertyái még nem adtak fordulós jelzést, de érdemes ezeknek a megérkezésére is figyelni az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 7000