Rendkívüli Hírek:

2023 június 04

Három „Auto Trophy” díjat is nyert az Audi

Immár 25. alkalommal osztották ki az autóipar egyik legrangosabb „Auto Trophy” kitüntetéseit, amire a gazdaság, a politika és a közélet más területeiről meghívott mintegy 250 vendég jelenlétében került sor.

Az „Autozeitung” közel százezer olvasója a „Kisautók” kategóriában nagy fölénnyel (a voksok 36,4 százalékával) döntött az Audi A1 mellett. A sikermodell az idei évtől már ötajtós Sportback változatban is megjelent a kínálatban. A felsőkategóriában az Audi A6 győzedelmeskedett (18,5 százalék), amely Limousine és Avant kivitelében számos motor- és sebességváltó-változattal szerepel. „Büszkeséggel tölt el bennünket az A6 sikere, amely fejlett technikáink sokaságát hordozza – gondoljunk például fejlett multimédiás és vezetői segédrendszereire” – emelte ki Wolfgang Dürheimer, az AUDI AG igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja.

A 30 ezer euró feletti terepjárók mezőnyében a hibridváltozatban is kapható Audi Q5 (16,2 százalék) diadalmaskodott. „Töretlenül folytatódik az Audi Q5 sikertörténete, amelyből 2016-tól új mexikói gyárunkban éves szinten akár 150 ezer darab is készülhet majd – természetesen a jól megszokott Audi-minőségben” – kommentálta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke.

A magazin olvasói 29 kategória összesen 400 modelljére szavazhattak. A négykarikás márka a díj fennállása óta eddig immár 53 alkalommal nyerte el e kitüntetést.