Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Folytatódik a német turizmus sikerszériája

Az év első hat hónapjában éves szinten 3 százalékkal, 205,1 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma Németországban.

Több foglalás

A külföldi vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest 3 százalékkal, 36,7 millióra emelkedett, míg a belföldi vendégéjszakák szintén 3 százalékkal bővülve, 168,4 milliót értek el a január-júniusi időszakban.

Idén júniusban mintegy 45,7 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Németországban, ez jelentősen, 10 százalékkal meghaladta a tavalyi év azonos hónapját.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az emelkedő bérek is segítenek

A német idegenforgalomban látható kedvező tendenciák oka elsősorban a kedvező konjunkturális helyzet, a rekordszintű foglalkoztatás, valamint az emelkedő bérek.

A belföldi vendégéjszakák számának emelkedéséhez az is hozzájárul, hogy a német utazók a terrorfenyegetettség miatt sok esetben inkább hazai pihenést választanak a korábban népszerű, például törökországi utazás helyett.

Tavaly is rekordot döntöttek

A tavalyi évben rekordot döntött a németországi vendégéjszakák száma: 2016-ban összesen 447 millió vendégéjszakát regisztráltak, ugyanakkor első ízben lépte át a külföldiek által Németországban töltött vendégéjszakák száma a 80 milliós határt.

A turizmus nagyon erős ágazat Németország gazdaságában, évi 100 millió euró hozzáadott értéket képvisel, és mintegy 2,9 millió főt foglalkoztat a német gazdasági minisztérium adatai szerint.