2024 július 23

Foci EB: Újrajátszák a Németország – Spanyolország mérkőzést?

A hosszabbítás első félidejében 1-1-es döntetlenre állt a Németország – Spanyolország meccs, amikor Musiala a területen kívülről lőtt a kapuba. A német csatár lövése Cucurella kezén csattant, de sem Anthony Taylor játékvezető, sem Stuart Attwell VAR-játékvezető nem döntött úgy, hogy büntetőt ítéljen Julian Nagelsmann csapatának.

Dale Johnson, az ESPN munkatársa szerint a Premier League játékvezetői helyesen jártak el, amikor az UEFA jelenlegi kezezés-szabályértelmezése alapján figyelmen kívül hagyták Németország – Spanyolország mérkőzésen a németek fellebbezését.

„Az UEFA kezezésről szóló, a tornát megelőző tájékoztatója konkrét példát hozott, akárcsak Marc Cucurella, mondván, hogy NEM szabadna szabálytalanságnak lennie. A kar közel van az oldalhoz, túlnyomórészt lefelé/vertikálisan mutat, és/vagy a test vonala mögötti helyezkedik el.”

– mondta Johnson.

Mi a helyzet Joachim Andersen kezezésével?

Johnson tovább magyarázta, hogy miért nem büntették meg Cucurellát, míg a dán Joachim Andersent kézilabdáért a dánok Németország elleni 2-0-s vereségében.

„Az UEFA szerint ez a karhelyzet természetellenes és akadályt teremt. A szurkolók érthető módon úgy gondolják, hogy a két döntés rosszul van … De nem azok a szándékolt értelmezés szerint.”

– tette hozzá

Németország és Spanyolország sorsa


Németország kivette a részét egy klasszikus európai találkozóból, amely akárhogy is alakulhatott volna. A hazai tornagyőzelem elmaradása azonban még sokáig fájni fog. Spanyolország eközben egy újabb Európa-bajnoki elődöntő elé nézhet. A kezezésről a videó itt érhető el.