2024 április 22

Ellenőrizni kell a parkolóőröket

Az alpolgármester „kémtörténetbe illőnek” nevezte a magánnyomozókról szóló sajtóhíreket, s jelezte, hogy a parkolóőrök munkáját azóta folyamatosan ellenőrzik, hogy a kerület átvette a parkoltatást. Most erre a munkára írtak ki újból közbeszerzést – tette hozzá. Úgy fogalmazott: „a +magánnyomozók+ azonban nem figyelnék, hanem folyamatosan ellenőrzik az utcán dolgozó embereket”.

Álláspontja szerint mindenki „utálja, ha parkolásért fizetni kell, az pedig különösen demoralizáló, ha esetleg az ellenőrök zsebre dolgoznak, tiszteletlenek az ügyfelekkel, vagy netán (…) kiadják autótolvaj bandáknak, hogy milyen gépkocsit mikor és hol érdemes megpróbálni elkötni”. Jelezte, hogy ezt nem szeretnék, ezért kell egy másik cégnek felügyelnie az ellenőrök munkáját.

A Közbeszerzési Értesítő online kiadásában pénteken jelent meg, hogy megfigyeltetné a parkolóőröket a XII. kerületben a parkolókat üzemeltető – önkormányzati tulajdonú – Fáber Kft. A nyertes feladata a parkolóőrök napi tevékenységének általános ellenőrzése, de egyes dolgozókat külön utasítás szerint is ellenőrizhetnek, valamint sor kerülhet szúrópróbaszerű kontrollra is.