2023 március 23

Csehországot célozzák a turisták

A külföldi látogatók kétharmada – 198 ezer fő – Prágában tölti az ünnepeket – állítja a szövetség az utazási irodáktól és szállodáktól szerzett információkra hivatkozva.

A húsvéti ünnepek – a karácsonnyal és a szilveszterrel együtt – az idegenforgalmi szezon hagyományos csúcsait jelentik Csehországban. „Arra számítunk, hogy a húsvéti ünnepek alkalmával 2-3 százalékkal több külföldi turista érkezik Csehországba, mint tavaly” – jelentette ki Katerina Petrícková, a szövetség titkára.

A szövetség tapasztalatai szerint az olaszok és a spanyolok általában egy hetet, míg a németek és az osztrákok 4-5 napot töltenek ilyenkor Csehországban. Az eddigi tapasztalatok szerint viszont nagyon visszaesett a görög turisták száma.

Húsvéttal kezdve minden évben jelentősen megugrik a Csehországba érkező orosz turisták száma. „Az orosz turisták száma május első felében különösen kiemelkedő, mert Oroszországban ünnepek vannak, és ezeket használják ki sokan a nagyon népszerű csehországi kiruccanásra” – magyarázta Petrícková.

Prága mellett az oroszok legkedveltebb célpontja Karlovy Vary, a híres nyugat-csehországi fürdőváros.