2024 április 18

Bővítette Mezőlakon a Johnson Controls

Az autóipari ülések,tetőrendszerek, ajtópanelek, műszerfalak, valamint utastér-elektronika gyártásával foglalkozó egyesült államokbeli cégnek négy magyarországi gyáregysége van, közülük az első volt a mezőlaki, ahol kedden avatták fel az új üzemcsarnokot. Manfred Rotterdam, a Johson Controls Automotive Experience európai üzletágának fémalkatrész- és ülésszerkezet-díviziójáért felelős alelnöke ünnepi beszédében elmondta: az új gyáregységben 1500 négyzetméteren készülnek majd az ülésháttámla-rögzítők, valamint ülésmagasság-állítók, további 1500 négyzetméteren raktárak, míg 400 négyzetméteren irodák és szociális helyiségek kapnak helyet.

Az alelnök felidézte: a mezőlaki cégben a kezdeti 2007-es 270-ről több mint 600-ra nőtt a foglalkoztatottak létszáma. Az új beruházásnak köszönhetően a következő hat hónapban 50 új munkahely jön létre. A Johnson Controls pápai gyárában, ahol prémium minőségű bőrborítású belső autóalkatrészeket állítanak elő, 950-en dolgoznak. A cég móri üzemében személygépkocsik üléskeretei, ülésállító berendezései készülnek, idén tavasszal pedig Kecskeméten nyitott gyáregységet, amely autóülések végső összeszerelését végzi az új Mercedes B-osztály számára. A Johnson Controls a négy magyarországi gyárában összesen 2500 embert foglalkoztat.

Kovács Csaba gyárigazgató közölte: a mezőlaki gyár árbevétele 2012-ben eléri a 20,2 milliárd forintot. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott elismeréssel szólt arról, hogy a cég 37 megváltozott munkaképességűek is foglalkoztat. Az Európai Unió és a magyar kormány komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatást támogató pályázata révén csaknem 400 millió forinttal támogatta a beruházást – közölte.