2024 július 19

Közel 20 éves autókat vesznek a magyarok

A hasznaltauto.hu friss adatai szerint egyre öregebb autókat vesznek a magyarok. A jelenlegi helyzetben jellemzően 18-19 éves használtautókat veszünk. Számolt be az autonavigator.hu.

10 évesre vágyunk, de 20 évesre van pénz

A hasznaltauto.hu elemzése szerint a legtöbb keresés esetében az autók átlagéletkora 10 év körüli. Ezzel szemben a jelenlegi pénztárcamérethez mégis a már bőven nagykorú, csaknem 20 éves modellek állnak legközelebb.

A hasznaltauto.hu szakértője megállapította, hogy nem csak az autópark átlagos életkora emelkedik évről évre, hanem azoké a járműveké is, amelyeket az ország legnagyobb használtautó-hirdetésekkel foglalkozó oldalán valóban meg is tudnak venni a vásárlók. Hiába keresnek nagyon sokan 10 éves modelleket, végső soron 18-19 éves autókat tudnak csak megvenni a legtöbben.

A KSH legfrissebb adatai szerint a magyar gépkocsiállomány átlagéletkora 2024 második negyedévében már alulról súrolja a 16 évet. A Használtautó.hu aktuális adatai bebizonyították viszont, hogy a vásárlók leggyakrabban még a magyar átlagnál is öregebb, 18 éves használt autók iránt érdeklődnek.

Forrás: hasznaltauto.hu, autonavigator.hu

Képek forrása: Shutterstock