2024 április 24

Itt a legújabb elektromos Népautó?

Hivatalosan is bemutatkozott a Volkswagen első villanykombija! Akár 685 kilométeres hatótávra is képes lehet a Volkswagen ID.7 Tourer.

Levedlette az álcát a Volkswagen első villanykombija, a technikai adatokat sem övezi többé titok. Számolt be róla kedden az Autónavigátor.

Itt a legújabb elektromos Népautó?

A portál megírta: Megjelenésében nem hozott nagy meglepetést az ID.7 Tourer, ugyanis a Volkswagen már megszokott formatervét hozza. Elsőre talán meglepőnek tűnhet, de a szedán kivitelhez képes egy milliméternyit sem változtak a dimenziói, ugyanúgy 4,96 méter hosszú, 1,86 méter széles, 1,54 méter magas, illetve a tengelytávja 2,97 méter hosszú.

A hajtásláncban sem mutat újat az ID.7 kombi a szedánhoz képest, hiszen ugyanaz a 282 lóerős, 545 newtonméter leadására képes villanymotor hajtja a hátsó kerekeket. Akkumulátorból kétfélét fog kínálni a Volkswagen, a Pro csomagban egy 77, míg a Pro S kivitelben egy 86 kilowattórás telep kap helyet. Utóbbival 685 kilométert képes elmenni két töltés között a WLTP ciklus szerint, és fél óra alatt képes 10-ről 80 százalékra feltölteni. A kisebb akkucsomagnál ez biztosan hosszabb idő lesz, hiszen a nagyobb teleppel ellentétben nem támogatja a 200 kilowattos töltést, csak a 175-öset. – Áll az eredeti cikkben.

Forrás: Autónavigátor

Borítókép: Shutterstock