Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

ALBA: jövő hét eleje a cél

Az ALBA Takarékszövetkezet (továbbiakban: Takarékszövetkezet) 13.183 betétesének 11,9 milliárd forint kártalanítást fizet az OBA. Az adatállományban az ügyfelek 97%-a problémamentesen feldolgozásra került. Megállapítható, hogy a betétesek 92%-a magánszemély, a takarékszövetkezetben tartott betétek átlagos nagysága pedig 0,9 millió forint. A betétesek kártalanítása a jövő héten kezdődik meg.

Húsz napos határidő

„Kifizető partnereinkkel, a Magyar Postával és a Takarékbankkal megfeszítve azért dolgozunk, hogy a betétesek minél hamarabb hozzájussanak követelésükhöz, lehetőség szerint a törvény által előírt húsznapos határidőn belül. A célunk, hogy a betétesek többsége a jövő hét elején a kezében tudhassa az ALBA Takarékszövetkezetben elhelyezett megtakarítását.” – mondta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója.

Van, aki nem kap

A Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítása háromféle módon történik:

• 100 ezer forintig a Magyar Posta címhelyre kézbesíti a kártalanítási összeget

• 100 ezer és 2,5 millió forint között a postai kézbesítőtől kapnak értesítőt a betétesek, hogy melyik postán tudják felvenni az őket megillető összeget

• 2,5 millió forintot meghaladó összegű kártalanításban részesülő betétesek (magánszemélyek és valamennyi jogi személy) értesítést kapnak arról, hogy melyik takarékszövetkezeti fiókban rendelkezhetnek a kártalanítási összegről.

A Takarékszövetkezet vezető állású tisztviselői és velük egy háztartásban élő közeli hozzátartozók betéteit az OBA nem fizeti ki.