2023 január 31

Aláírták a szerződést a Főgáz megvásárlásáról

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat és a társtulajdonos Budapest Főváros Önkormányzatának egyetértését követően előreláthatólag 2014 első felében zárulhat. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték.

Mint írták, a Főgáz több mint kétmillió ember biztonságos földgáz ellátását szavatolja magas színvonalon Budapesten és környékén, valamint az ország 10 megyéjében. A több mint 1000 embert foglalkoztató cégcsoport mintegy 820 ezer fogyasztót lát el az 5800 kilométernyi jó állapotú, rendszeresen karbantartott gázhálózatán keresztül.

A társaság tavaly közel 2 milliárd köbméter gázt értékesített egyetemes szolgáltatói és szabadpiaci tevékenysége keretében. A Főgáz több éves országos szabadpiaci tevékenységével a magyar földgázpiac meghatározó szereplője.

A Főgáz 50 százalék + 1 darab “A” sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab “B” sorozatú részvénye továbbra is a fővárosi önkormányzat tulajdonában marad. Az MVM közgyűlése kedden hagyta jóvá az RWE csoport 49,83 százalékos Főgáz-részvénypakettjének megvásárlását 41 milliárd forint értékben.