2023 november 29

A kanapéról indulnánk a boldog nyugdíjaskor felé

Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készült legfrissebb kutatásából kiderült, a megkérdezettek 19 százaléka fontolná meg, hogy elkezdjen félretenni nyugdíjas éveire, ha a belépésre online felületen keresztül is lenne lehetősége. Bár inkább a Z generációról feltételezhető, hogy az online felületeket preferálja, mégsem ők várták legjobban a lehetőséget: a 36 év felettiek szeretnék leginkább elkerülni a személyes ügyintézést a kutatás eredményei szerint.

„Igyekszünk lépést tartani ügyfeleink igényeivel, ezért tudjuk, hogy egyre többen preferálják a rugalmas, otthoni ügyintézést” – mondta el Horpácsi Krisztina, az OTP Nyugdíjpénztár főosztályvezetője. – „Éppen ezért hoztuk létre az OTP Portálok weboldalt, ahol a pénztártagok már elektronikusan is intézhetik mindennapi pénzügyeiket, befizetéseiket. Itt azonban nem álltunk meg. Azért, hogy elhárítsunk minden akadályt a megtakarítani vágyók elől, belépési rendszerünk esetében is adaptáltuk a fejlesztéseket. Így, ha már megvan a szándék a nyugdíjcélú öngondoskodásra, az OTP Nyugdíjpénztárba már a kanapé kényelméből is be tudnak lépni új tagjaink.”

Az OTP Nyugdíjpénztárba mostantól teljesen online is be lehet lépni: egy öt lépéses folyamatban minden, a belépéshez szükséges dokumentum és adat elektronikusan juttatható el a Pénztár részére.

Az OTP Nyugdíjpénztár életében nem szokatlan a modernizáció. 2018-ban Magyarországon elsőként tette elérhetővé az életjáradék szolgáltatást, valamint tavaly bevezette a bankkártyás befizetés lehetőségét a weboldalán keresztül. A fejlesztések sikerességet az OTP Nyugdíjpénztár 2020. I. féléves eredményei is igazolják: a koronavírus miatti gazdasági nehézségek ellenére is 5 600 új belépőt köszönthettek tagjaik sorában.

Van, amit sosem késő elkezdeni – de van, amit most a legjobb

Az OTP Nyugdíjpénztár éves akciója keretében idén ismét többet érhet a most megkezdett megtakarítás. Aki 2020. szeptember 15. és november 20. között csatlakozik a Nyugdíjpénztárhoz, annak első befizetése 20 százalékát jóváírják egyéni nyugdíjszámláján, maximum 100.000 Ft értékben. Az akció további részletei és a jogosultsági szabályzata a Nyugdíjpénztár weboldalán érthető el.