2024 február 29

Nem talál irányt a nemzetközi tőkepiac

Hétvégén nem történt olyan esemény, ami különösebben felbolygatta volna a nemzetközi piacok eseményeit. Nagyobb várakozások vannak a stimulus iránt, mint eddig valaha, de továbbra sem történt semmilyen bejelentés az üggyel kapcsolatban.

DAX

A legnagyobb német index árfolyama ma nagy erősödéssel kezdte a npot, melyet egy hasonló ütemű visszaesés követett. Ezt követően folyamatosan esett lassan de stabilan az árfolyam, míg végül 0-nál valamivel lejjebb zárja a napot.

FTSE

Az angol tőzsdén sem alakultak rózsásan az események. A napot Boris Johnson azzal indította, hogy bejelentette , hogy megegyezés nélküli brexitre készülnek, ami kellően rossz hangulatot hozott a piacokra. Ezt követően az index nem tudott erősödni, de stabilan közel maradt a nulla közeli gyengüléssel.

S&P 500

Az amerikai index a nyitási előtti kereskedést erősen kezdte, míg a nyitási lendület is feljebb tudta hozni az elvárásokat. A stimulus körüli feszültségek és a választások miatti tőkekivonások hatására az árfolyam már gyengülésbe kezdett. Jelenleg nem drasztikus a visszaesés, de még messze a van a kereskedés lezárása. A mostani hétvégén ismét bebizonyosodott, hogy az S&P a zárva tartási időben többet emelkedik, mint napközben.

Nasdaq

A Nasdaqon a szokásosnál nagyobb a volatilitás. A legnagyobbat aTesl erősödte, amiről közben rossz hírek jelennek meg sorra egymást követően. Egyértelművé vált a világ számára, hogy keresleti hiányban szenved az autógyártó, így a Kínában gyártott Model 3-as autókat Európába is importálják. Az Apple iPhone kamerákban nem mondott igazat, de ez a részvényeik árfolyamán nem érezhető.