2024 április 22

Ezt kell tudni a zárásról nyitás előtt

A Nasdaq volt ennek az esésnek a legnagyobb elszenvedője, mivel a 3 legnagyobb tengerentúli index közül az esett a legnagyobbat, -1,25%-ban zárta a tegnapi kereskedési napot. Az S&P és a Dow mérsékeltebb, -0,3% és -0,6%-os eséssel fejezték be a kereskedést.

A főbb szektorok közül a vásárlóki érdekeket kiszolgáló fogyasztói szektor, illetve a housing és REIT szektor teljesítettek a legrosszabbul, utóbbi egyébként a 2021-es évben kiemelkedően rossz teljesítményt produkál, a növekvő ingatlanárak és a kedvező piaci körülmények ellenére.

Ezzel szemben a pénzügyi és egészségügyi szektor stabilan pluszba zárta a tegnapi napot. Ez a két szektor amúgy is győztesként lett kikiálltva, amikor Biden megnyerte a választást, mivel hosszútávú elképzelése van mindkét kulcsfontosságú terület fejlesztésére, illetve a hagyományos iparágak modernizálására.

Ezen kívül a legjobban teljesítő szektor a tegnapi napon is a rosszabb időket is megélt energia szektor volt, ami lényegesen alulértékelt több elemző szerint is, így jelentős növekedési potenciál van a szektorba tartozó részvényekben.

A légitársaságok részvényei a decemberi tetőzés óta visszafogott teljesítményt mutatnak, ami nem meglepő, hiszen az utasforgalom még a közelében nincs a tavalyi szintekhez.

Amióta kiderült, hogy a ház mellett a szenátusban is demokrata többség lesz nagyot mentek a marihuána részvények, így nem meglepő, hogy a tegnapi esésben is helyt tudtak állni a THC alapú termékeket forgalmazó cégek. A Tilray például a tegnapi napon majdnem 10%-ot tudott emelkedni, és egy 12,8 dollárnál lévő ellenállásról fordult csak vissza az árfolyam.

A legnépszerűbb részvények közül a Tesla szenvedte meg a legjobban a tegnapi napot, mivel árfolyama 880 dollárról 803 dollárra esett, végül 811-en zárt. 

A mai nap talán már pozitívabb hangulatban fog indulni, mindhárom amerikai index határidős kontraktusa 0,3%-os emelkedést jelez előre a promt árban, illetve a Tesla is 830 dolláron van pre-marketen.