2024 július 25

Ez történt ma a BÉT-en

OTP

A magyar bank újra erőre kapott. Az OTP a tegnapi erősödése után ma tartotta a 10000 forint feletti árfolyamot és folyamatosan ott tudott maradni. A forgalmat tekintve nagyobb kiugrás nem érzékelhető, de láthatóan keresik a bank papírjait a befektetők még külföldről is. A moratórium okozta eladási pánikból kijött a részvény és érdekes kérdés, hogy hova folytatja az útját innen. Technikai szempontból döntő napok következnek. Amennyiben el tudja érni a 10500 forintos árat, akkor a következő visszacsatolás már nem lesz olyan mélyen, mint az előző, azonban ha hamarabb fodrul, akkor visszatérhet akár 9000 alá is. Az elmúlt 3 napban itt mozgott a 10000 környékén tehát fontos, hogy el tudja hagyni ezt a területet.

RICHTER

A koronavírus gyógyszerről szóló hírek hatását követően nagy ralizás volt a részvény árfolyamában, de az izgalom gyorsan alább hagyott. Ma ismét felkötötték az árat, de a délutánra már visszatért, azonban így 0,5 százalékot esett.

MOL

A MOL továbbra is követi az iparági trendeket. Heti mélyponthoz közelít vissza, és ma tudott nem tudott erősödni így 0,4 százalékkal lejjebb zárt. Árfolyama 1624 forinton van. Az olaj és energia szektor világszerte az egyik leggyengébb szegmens 2020-ban. Nem csak a koronavírus okozta kereslet csökkenés, de megújuló energiák előretörése is gyengíti a piacokat. A meglepő, hogy az elmúlt hét mélypontja óta folyamatosan felülteljesíti az osztrák jegyzésű OMV-t, bár az osztrák cég ma erőteljesebben nőtt,. mint a magyar versenytársa.

BUMIX