Rendkívüli Hírek:

2024 november 20

Egyszerűen összedobható gluténmentes desszertek

A legtöbbünk általában, amikor megtudja, hogy örökre száműznie kell a glutént az étrendjéből, egyből elkeseredik, hiszen azt gondoljuk, hogy ez egyet jelent azzal, hogy búcsút kell inteni a legfinomabb fogásoknak és desszerteknek. 

Holott ez egyáltalán nem így van. Ott vannak például az Éléskamra finoman reform paleo lisztkeverékei, amelyek 100%-ban gabona-, cukor-, szója- és tejmentesek, és a segítségükkel újraalkothatod a kedvenceidet.

A mai cikkünkben pedig szeretnénk bemutatni a kínálatukból azokat a lisztkeverékeket, amelyek segítségével viszonylag gyorsan isteni finom és laktató desszertek dobhatók össze.

Mákos bögrés süti

Ha korábban még nem kóstoltad a bögrés süteményeket, akkor ezt az édességet mindenképpen ki kell próbálnod! Amellett ugyanis, hogy pofonegyszerű az elkészítése, a textúrája és az íze is annyira tetszetős, hogy a család minden tagja megnyalja majd mind a 10 ujját utána.

Szükség lesz hozzá egy tojásra, 5 evőkanál növényi tejre, 2 evőkanál olvasztott kókuszzsírra és egy tasak Éléskamra szénhidrátcsökkentett, gluténmentes csábos mákos bögrés süti lisztkeverékre, amelynek az előállításához a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett paleolit foszfátmentes sütőport használnak. Továbbá mellőzik az adalékokat, a színezékeket, az aromákat és az ízfokozókat is.

Az elkészítés menete pedig a következő: törd bele a tojást legalább 2,5 dl-es bögrébe, majd add hozzá a növényi tejet, az olvadt kókuszzsírt és a lisztkeverék tasakjának a tartalmát. Ezt követően a bögre tartalmát villával gyors mozdulatokkal keverd simára, és pihentesd 5 percig, mielőtt 700 Watton 2,5 perc alatt készre sütöd a mikróban.

Ha a mák nem a kedvenced, akkor készíthetsz csokis verziót is

Abban az esetben, ha édesszájú vagy, akkor az Éléskamra szénhidrátcsökkentett, gluténmentes csodacsokis bögrés süti lisztkeverékével készített, isteni textúrájú és dekadens édesség valódi mennyországot fog jelenteni számodra. Az elkészítéséhez kövesd a fentebb leírt utasításokat.

Ha már az egyszerű sütiknél tartunk, nem hagyhatjuk ki a csokis proffin muffint sem

A muffin szintén a kedvenc édességeink közé tartozik, mivel könnyen, viszonylag kevés összetevőből összedobható. De az eddig kipróbált gluténmentes változatok nem igazán nyerték el a tetszésünket, és már kezdtük feladni a reményt, amikor ráleltük az Éléskamra paleo gluténmentes csokis proffin muffin lisztkeverékére, amelynek a felhasználásával a végeredmény belül igazán lágy, míg kívül tökéletesen ropogós lett, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Az elkészítéséhez egy tálban keverj el két tojást, 80 gramm édesítőszert, 80 gramm növényi joghurtot vagy tejszínt, 120 milliliter növényi tejet és a tasak tartalmát! Majd erre önts még rá 50 gramm olvasztott kókuszzsírt, és keverd az egészet addig, amíg nem kapsz egy habos, krémes tésztát!

Végül adagold a tésztát a szilikonos muffinformába, és süsd készre 190 fokon, alsó-felső fokozaton körülbelül 25 perc alatt. Jó étvágyat kívánunk a desszertekhez!