Vled Tenev hetek óta szállodákban bujkál, ugyanis a GameStop őrület közben megutálták a felhasználók. Nem csak a felhasználók de a törvényhozók is nehéz helyzetbe hozhatják a a közeljövőben, akiknek nem tetszik a sajátos ügyfél tájékoztatási rendszere a RobinHoodnak.

A legnagyobb probléma, abból indul ki, hogy a Robinhood azt hirdeti magáról, hogy ingyenes, de a valóságban a kötési árfolyamokban van eltérés.

Mi történt?

A Robinhood kéthete pénteken 1, múlt hétfőn este pedig egy újabb, 2,4 milliárd dolláros tőkebevonást jelentett be, a lépésnek azonban nem a startup-világban megszokott növekedési sztori volt az indoka, hanem az, hogy a társaságnak az elszámoló házaknál hatalmas mennyiségű tőkét kellett azonnal letétbe helyeznie.

Képtalálatok a következőre: vlad tenev robinhood hírek

A Robinhood múlt héten bejelentette, hogy a központi Wall Street-i klíringház a rendezett elszámolás biztosítása érdekében tízszeresére emelte a cég betéti követelményeit. A klíringházak igyekeznek megvédeni a befektetőket és a piacokat azáltal, hogy megbizonyosodnak arról, hogy a brókercégek rendelkeznek a kereskedelem kiegyenlítéséhez szükséges pénzeszközökkel.

A lépésre azért került sor, mert a Robinhood befektetői közül sokan vannak, akik részt vesznek a közösségi befektetésben (a reddites “csorda” részei), azaz összehangoltan kezdenek el egyes részvényeket, kriptopénzeket vagy éppen nyersanyagot vásárolni, ezzel az egekbe lőve egy-egy eszköz árfolyamát. Az ügyfelek által felvállalt kitettség pedig összességében a Robinhoodnak is plusz kockázatot jelent, ezért szigorítottak a cég tőkefedezeti szabályain. 

A fintech-startup vállalkozás a kisbefektető brókereket nyerte meg magának azzal, hogy ingyen adja a részvénykereskedést, ezzel mintegy 13 millió ügyfélre tett szert viszonylag rövid idő, néhány év alatt. A 2013-as alapítású cég a járvány kirobbanása óta további több millió ügyfelet szerzett, ezáltal rengeteg új, tapasztalatlan kisbefektető is megjelent a részvénypiacokon. A Wall Streeten sokan egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a mostani kisbefektetői mánia még nagyobb problémákat fog okozni az olyan brókereknek, mint a Robinhood.