A mai nap fókuszában a 14:30-kor érkező amerikai foglalkoztatottsági adatok lesznek, a tegnapi kereskedési napot vegyesen zárták az amerikai vezető tőzsdeindexek.

Vegyesen alakult a csütörtöki tőzsdezárás a tengerentúlon, a befektetők a ma 14:30-kor érkező foglalkoztatottsági adatokra összpontosítanak.

A FactSet adatai szerint az elemzők továbbra is arra számítanak, hogy a munkanélküliségi ráta stabilan 3.6 százalékon fog alakulni. Az előzetes becslések alapján az elemzők azzal kalkulálnak, hogy júliusban 250 ezer fővel nőtt a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak létszáma, júniusban 372 ezer főn alakult ez a szám. Az előzetesen vártnál gyengébb foglalkoztatási adatok azt sugallnák, hogy lassul az amerikai gazdaság, mely hatására további szigorításba kezdhetne a Federal Reserve. Az erős foglalkoztatási adatok viszont enyhíthetnék a recessziós félelmeket és megerősíthetné azon véleményeket, mely szerint az infláció már elérte a csúcspontját.

A Dow Jones Ipari Átlag a csütörtöki kereskedési nap szinte egészét negatív tartományban töltötte. A Dow Jones index 85.68 pontos, 0.26 százalékos csökkenést követően 32 726.82 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot.

(www.investing.com)

Az S&P 500 is hullámzóan teljesített csütörtökön, többnyire negatív tartományban mozgott a benchmark index. Az S&P 500 végül minimális, 3.23 pontos, 0.08 százalékos gyengülést követően 4 151.94 ponton zárta a hét negyedik kereskedési napját.

(www.investing.com)

Az amerikai vezető tőzsdeindexek közül egyedül a Nasdaq Composite Index tudott pozitív tartományban zárni. A tech fajsúlyos index 52.42 pontos, 0.41 százalékos pluszban zárta a csütörtöki kereskedési napot.

(www.investing.com)

Látványos felpattanás a júniusi mélypontokról

Az elmúlt hetekben meredek emelkedéseket figyelhettünk meg a vezető amerikai tőzsdeindexek árfolyamában. A csütörtöki záráskor a Dow Jones Ipari Átlag durván 9.5 százalékkal zárt magasabban, mint a júniusi 17-ei mélypontján. Az S&P 500 13 százalékot erősödött onnét, míg a Nasdaq Composite Index jegyzése durván 20 százalékkal jár magasabban, mint június 16-án.

A foglalkoztatottsági adatok mellett a negyedéves jelentési szezon továbbra is kiemelt figyelmet élvez.

(www.shutterstock.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com