Hétfőn tovább folytatódott az eladási hullám az amerikai börzéken, az amerikai vezető tőzsdeindexek negatív tartományban zártak. Azonban a kriptovaluták, a kannabisz-részvények, valamint a mémrészvények igen jól teljesítettek.

A befektetők némi megnyugvásra lelhettek a piacokon a tegnapi kereskedési nap során, azonban a piacnak olyan szegmensei teljesítettek felül, amire elsőre nem sokan számítottak volna.

Az amerikai börzéken tovább folytatódott az eladási hullám, a közelmúltban látott piaci fordulat egyre intenzívebbé válik. Powell pénteki beszédét követően várhatóan az elkövetkező időszakra is főként a gyengélkedés és a bizonytalanság lesz a jellemző. Mindhárom amerikai vezető tőzsdeindex negatív tartományban zárta a hét első kereskedési napját. A spekulatív jellegű eszközök azonban felülteljesítették a piacot, a kriptovaluták, a kannabisz-részvények, valamint a mémrészvények is igen jól teljesítettek tegnap.

A kannabisz-részvényeket nem kímélték a befektetők idén, igen súlyos eséseket láthattunk a piacon, mostanra azonban lehet eljött a fordulat ideje. A FactSet adatai szerint a három legnépszerűbb kannabisz-vállalat az Aurora Cannabis, a Cronos Group és a Tilray együttesen több mint 9 százalékkal erősödött tegnap.

Kriptovaluták piacán az elmúlt napok meredek eséseit követően némileg erőre kaptak a piacok, a bitcoin árfolyama újra a 20 ezer dolláros szint fölé tudott törni.

A mémrészvények közül az elmúlt időszak sztárpapírja a Bed Bath & Beyond látványosat rallyzott tegnap, 24.77 százalékos pluszban zárt. Az augusztusi csúcsáról feleződött a részvény árfolyama, azonban a papír az elmúlt 1 hónap alatt még így is több mint 165 százalékos pluszban van. A „hagyományos mémrészvények”, az AMC és a GameStop is erősödéssel zárta a napot.

Emellett a kevésbé váratlan felülteljesítő szegmens az energiaszektor volt. A jelenlegi makrogazdasági környezetben az energiaszektor „tuti” választásnak bizonyult, az elmúlt hónapokban igen jól teljesített.

(www.shutterstock.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com